ترفند های تمیز کردن دستگاه قهوه ساز

رسوب زدایی قهوه ساز ، یکی از مهم ترین و اصلی ترین موارد برای داشتن یک فنجان قهوه با طعم خوب و خوشمزه، است.  برای جرمگیری این نوع دستگاه ها، دو روش اصلی وجود دارد که شامل استفاده از مواد طبیعی نظیر سرکه، آبلیمو، جوش شیرین و غیره و استفاده از مواد و شوینده های صنعتی مانند قرص جرمگیری، مایع دیسکیل، پودرها و محلول های رسوب زدایی می شود. در ادامه این مقاله به طور کامل، روش های تمیز کردن قهوه ساز را برای شما شرح خواهیم داد.

رسوب زدایی قهوه ساز

درست کردن قهوه بدون قهوه ساز هم ممکن است؛ اما این روزها استفاده از دستگاه های اسپرسو کار را راحت تر کرده است. شاید برای شما هم پیش آمده است که بدون تغییر مواد اولیه در تهیه قهوه، متوجه تغییر طعم و مزه نوشیدنی شوید. مهم ترین نکته در این زمینه عدم رسوب زدایی دستگاه قهوه ساز است. در واقع دستگاه قهوه ساز نیاز به تمیز کردن و جرم گیری در فواصل منظم دارد.

به علت وجود گرما و رطوبت در دستگاه های قهوه ساز، مستعد جرم و رسوب زیادی هستند. بنابراین باید رسیدگی و توجه بیشتری به آن ها شود. فرایند جرم گیری دستگاه می تواند به روش های مختلفی انجام گیرد که در نهایت موجب افزایش طول عمر دستگاه شده و در طولانی مدت، طعم و مزه قهوه تغییری نمی کند. با جرم گیری منظم اول سلامتی خود ، اطرافیان و مشتریان تضمین می شود و هم این که عمر دستگاه افزایش می یابد.

دلایل اهمیت رسوب زدایی

فاکتورهای زیادی نظیر میزان آب، دما و سایز در تهیه یک فنجان اسپرسو خوشمزه تأثیر دارند. با این حال، تنها عاملی که می تواند تأثیر عوامل دیگر را از بین ببرد، رسوبات جمع شده در دستگاه اسپرسو ساز است. حتی اگر بهترین مارک قهوه ساز را داشته باشید، می تواند با استفاده طولانی مدت، دچار رسوب شود. در ادامه به برخی از مهم ترین دلایل رسوب زدایی قهوه ساز و اسپرسوساز اشاره می کنیم:

  1. آب به دمای مطلوب نمی رسد: پایین بودن دمای آب برای دم کردن قهوه، باعث می شود تا عصاره گیری به طور کامل انجام نشود. همچنین اگر دمای آب، به بیشتر از حد لازم برسد، درصد بالاتری از قهوه موجود در دستگاه، عصاره گیری می شود.
  2. تغییرات در طعم اسپرسو: در صورتی که دمای دم آوری دستگاه به دلیل وجود رسوب تغییر کند، مطمئناً دو فنجان اسپرسو با طعم مشابه نخواهید داشت. هرچه دمای دم آوری بالاتر باشد، شیرینی و تلخی قهوه بیشتر می شود. با کاهش دمای آب به علت رسوب جمع شده در دستگاه، عصاری گیری اسیدی تر شده و طعم و مزه دلپذیر اسپرسو از دست می رود.
  3. خرابی دستگاه به علت وجود رسوب: در صورتی که رسوب موجب انسداد لوله های دستگاه شود، مقدار آب جاری شده در دو طرف مسیر دم و بخار، کمتر از حالت عادی خواهد شد. در صورت این اتفاق، دستگاه دیگر قادر به گرم کردن مداوم شیر نیست. رسوب در لوله ها می تواند به حدی برسد که دستگاه دیگر شیر یا بخار تولید نکند. همچنین تجمع رسوب ممکن است روی نشانگر بویلر (Boiler) رخ دهد که در این حالت، سطح آب به درستی تشخیص داده نمی شود و ممکن است بویلر بیش از اندازه پر شده و سر ریز شود.

روش های تمیز کردن قهوه ساز با مواد طبیعی:

 

اگر شما عاشق قهوه و یک قهوه‌خور حرفه‌ای باشید، این را می‌توان از دفعات تمیز کردن قهوه‌سازتان فهمید. حتی اگر بهترین نوع قهوه را تهیه کنید تا زمانی که قهوه‌ساز شما کثیف باشد نوشیدنی خوبی را نمی‌توان نوشید. اکثر افراد دستگاه قهوه‌ساز خود را در آشپزخانه قرار می‌دهند. رطوبت موجود در آشپزخانه می‌تواند یکی از عوامل آسیب دیدن قهوه ساز شما باشد.

پس بهتر است برای افزایش طول عمر قهوه ساز به طور منظم آن را تمیز کنید. تمیز کردن قهوه‌ساز به مدل آن بستگی دارد. برای تمیز کردن قهوه ساز از رسوبات سخت آب، باکتری‌ها و چربی‌های باقی مانده تنها یک دستمال و مقداری آب کفایت نمی‌کند و توصیه ما استفاده نکردن از مواد شیمیایی است. هوم پلاس در این بخش شما مواد طبیعی را به شما معرفی می‌کند.

نحوه رسوب زدایی قهوه ساز با سرکه

سرکه یکی از مواد طبیعی مناسب است که می توان از آن برای جرم گیری قهوه ساز استفاده کرد. اسید موجود در سرکه، جرم و رسوب را در خود حل کرده و می تواند موجب بهبود طعم قهوه شود. مراحل رسوب زدایی قهوه ساز با سرکه به شرح زیر است:

  • ابتدا باید مخرن آب دستگاه را کاملاً خالی کنید و فیلتر قهوه را در سبد قهوه قرار دهید.
  • در مرحله بعدی، مقدار مساوی آب و سرکه با مخلوط کنید و آن را داخل مخزن قهوه ساز بریزید.
  • دستگاه را روشن کنید تا مخلوط آب و سرکه در آن، جوش بیاید.
  • بعد از جوش آمدن محلول، دستگاه را خاموش کنید و اجازه دهید مخلوط آب و سرکه به مدت 30 تا 60 دقیقه درون مخزن بماند و سپس آن را خارج کنید.
  • مجدد، مخزن را با آب تمیز پر کرده و دستگاه را روشن کنید.
  • اجازه دهید آب تمیز از قهوه ساز عبور کند و تمامی جرم و رسوبات باقی مانده در دستگاه را خارج نماید. این مرحله را 2 تا 3 بار تکرار کنید تا بوی سرکه به طور کامل از بین برود.

روش جرم گیری قهوه ساز با لیمو

یکی دیگر از روش های جرم گیری قهوه ساز، استفاده از لیمو ترش است که در ادامه مراحل استفاده از آن شرح داده شده است:

  • در ابتدا پارچ را تا نیمه پر از آب کنید و سپس با روشن کردن دستگاه، اجازه دهید فرایند دم کشیدن طی شود.
  • در این مرحله، یک فنجان آب لیمو را با همان مقدار آب ترکیب کرده و محلول به پارچ قهوه ساز اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه بجوشد.
  • حالا باید فیلتر دستگاه قهوه ساز را جدا کنید و به طور کامل با آب بشویید.
  • مجدداً فیلتر را به دستگاه وصل کنید تا فرایند دم کشیدن کامل شود.
  • بعد از اتمام فرایند، پارچ را خالی کرده و دوباره با آب تمیز پر کنید تا جوش بیاید و طعم و بوی آب لیمو از بین برود.
  • در نهایت، باید با یک تکه پنبه یا اسفنج آغشته به آب لیمو، توری دستگاه قهوه ساز را بسابید. همچنین برای رسوب زدایی قهوه ساز به طور کامل، می توانید قطعات جدا شونده را با آب داغ بشویید.
پست قبلی

آموزش جامع تمیز کردن فر پیتزا

پست بعدی

5 مدل یخچال های پر کاربرد در آشپزخانه های صنعتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولاتی که به دنبال آن هستید شروع به تایپ کنید.
سبد خرید
ورود

هنوز حسابی ندارید؟

یک حساب کاربری ایجاد کنید